С упермоделът Татяна Патиц почина на 56 години, предаде АФП. Тя

...
С упермоделът Татяна Патиц почина на 56 години, предаде АФП. Тя
Коментари Харесай

Почина супермоделът Татяна Патиц


С упермоделът Татяна Патиц умря на 56 години, съобщи Агенция Франс Прес. Тя е един от моделите, които преобладаваха в модата през 80-те и 90-те години на предишния век и получаваха големи суми за фотосесии.



Родената в Германия Патиц е измежду малцината дами от епохата, чиито външен тип и жанр ги катапултират към международна популярност, която надвишава рамките на моделството.

Основателят на основаната в Манхатън организация „ The Model Coоp “ Корин Никълъс заяви за Агенция Франс Прес, че Патиц е умряла в сряда сутринта в Калифорния.

Никълъс съобщи пред медиите, че Патиц е била болна, само че не даде повече детайлности.

Заедно с Кристи Търлингтън, Линда Еванджелиста, Наоми Кембъл и Синди Крауфорд, Патиц взе участие във видео към шлагера на Джордж Майкъл от 1990 година " Freedom! "

Според списание „ Вог “ макар елитната професионална компания, която поддържа, Патиц постоянно е изглеждала отделена от другите супермодели.



" В хубостта на Патиц имаше прочут детайл на тайнственост, нещо в нежния овал на лицето ѝ и формата на очите, което говореше за хладнокръвие и пристрастеност ",  пише списанието.

" Очарованието на Патиц беше женствено и познато, а не като на младо момиче с необятно отворени очи, а с подготовката си като артист тя беше мощ, с която трябваше да се преценяват " , се споделя в публикацията.

Родена в Хамбург, Патиц се реалокира с майка си (естонка) и татко си (германец) в дребен шведски град в ранна възраст.

Пробивът ѝ в моделството идва през 1983 година, когато печели пътешестване до Париж и срочен контракт.

По-късно се открива в Калифорния, където през последните години е снимана към ранчото си край Санта Барбара със сина си Джона. 
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР